Bouwtechnische keuring

Bouwkundige inspectie en geen verrassingen achteraf

Wilt u uw woning verkopen of toch verbouwen, of juist een nieuwe woning kopen dan is een bouwtechnische keuring altijd aan te raden? Laat de woning eerst grondig inspecteren door De Lange Bouwtechnisch Adviesbureau. Door middel van een bouwkundige keuring krijgt u een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning.

Wij kunnen u helpen om de staat van uw woning tot in detail in kaart te brengen. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten op bouwkundig gebied voor heldere en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Na uitvoering van onze keuring krijgt u een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wat is een bouwkundige keuring?

De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

Na de bouwkundige keuring ontvangt u het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, Het rapport krijgt u binnen 5 werkdagen na de inspectie per mail toegestuurd.

De voordelen van een bouwkundige keuring

• De resultaten kunt u gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs

Als u precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet u tot in detail waar nog verbeteringen nodig zijn die de prijs van het pand wellicht naar beneden kunnen krijgen. U heeft de mening van een expert in handen, een investering die zichzelf makkelijk terugverdient.

• De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract

Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kunt u het voorlopig koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet u exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.

• Overzichtelijk in kaart wat de gebreken zijn van de woning

Of u het nu gebruikt als een handleiding voor uw toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen van uw gelijk, een bouwkundige keuring biedt u de harde feiten op een rij. Elk gebrek dat in de woning gevonden wordt, komt in het eindrapport te staan.

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Tijdens de bouwkundige keuring inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) visueel voor u: kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dak doorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser.

Meer zekerheid met een bouwtechnische keuring

Wilt u meer zekerheid en een extra goede bouwtechnische keuring uitgevoerd hebben? Dat kan. Wij kunnen u dan een van de onderstaande opties aanbieden:

• Uitgebreide Kruipruimte inspectie

• Bouwkundige gebreken onderzoek

• Verborgen gebreken onderzoek

• Vochtprobleem inspectie

• Energetisch advies ( besparing in stookkosten )

• Meerjarig onderhoudsplan

• Meerjarig verbouwings- investeringsplan

Wij begrijpen dat u graag vooraf duidelijk wilt weten wat de kosten zijn van een bouwtechnische keuring. Zo kunt u immers goed voor uzelf afwegen of het de moeite en het geld waard is. Om die reden zijn wij altijd transparant over de kosten die u maakt voor de keuring.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

JAN DE LANGE

Bouwtechnisch Adviseur

06-44420906